Sociale vaardigheden voor kinderen van groep 3 t/m groep 7

Sociale vaardigheden zijn een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van je kind. Een sociaal vaardig kind kan goed met andere mensen en kinderen overweg. Kan voor zichzelf en anderen opkomen en kan vriendjes maken. Veel kinderen pikken dit 'vanzelf' op. Door de voorbeelden die zij krijgen uit hun omgeving, maar sommigen kinderen kunnen hier wel een steuntje bij in de rug gebruiken. Kinderen die heel verlegen zijn bijvoorbeeld, of juist heel bazig. Voor deze kinderen kan een sociale vaardigheidstraining geschikt zijn. Deze individuele training is bedoeld voor kinderen van groep 3 tot en met groep 7.

 

Voor wie is de sociale vaardigheidstraining geschikt?

De training is bedoeld voor kinderen die sociaal onhandig gedrag laten zien. Ook in situaties die niet nieuw of spannend zijn en als andere kinderen en volwassen zich helpend opstellen lukt het sommige kinderen niet om op een fijne manier deel te nemen aan sociale activiteiten Ze gedragen zich bazig of juist teruggetrokken en vallen hierdoor vaak buiten de boot.

 

Wat komt er tijdens de training aan bod?

Tijdens de training maken we gebruik van het werkboek: 'de coole kikker zoekt een vriendelijke vriend'.  Iedere les staat er een ander onderwerp centraal waar we samen over praten, over nadenken, over schrijven en tekenen en mee oefenen in de vorm van rollenspel.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • een praatje maken
  • complimentjes geven en ontvangen
  • stevig denken en helpende gedachten
  • rekening houden met een ander
  • vragen of je mee mag spelen
  • onderhandelen
  • vragen: "Kom je bij me spelen?"
  • voor jezelf opkomen
  • sorry zeggen
 

Praktische informatie

De training is alleen individueel op de praktijk of onder schooltijd op school te volgen. Voorafgaand aan de training vind er altijd een uitgebreid vrijblijvend intakegesprek plaats met de ouders. Ook na de vijfde en de laatste les hebben wij telefonisch contact om samen na te gaan of we nog op de goede weg zijn en eventueel tips voor thuis te geven. De training bestaat uit tien lessen van een uur. Elke week krijgt uw kind oefeningen mee om thuis te doen. Zoals bijvoorbeeld een keertje bellen met een familielid of een praatje maken met iemand uit de klas. De kosten bedragen €65,00 per les. de oudersgesprekken en materialen zijn bij de prijs inbegrepen.

Wil je je kind opgeven voor de training, heb je vragen over de training of wil je een keer kennismaken? Dan kun je hieronder je gegevens achterlaten en dan neem ik contact met je op.