Weerbaarheidstraining voor kinderen van 4 t/m 7 jaar

Beter voor jezelf leren opkomen, meer zelfvertrouwen en relaxter zijn in nieuwe en spannende situaties. Daar draait het om in de training “Bikkeltjes met Lef”, een weerbaarheidstraining voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar.

Voor wie is de training geschikt?

·         Kinderen die niet om hulp durven te vragen als ze het nodig hebben.

·         Kinderen die niet durven te vragen of ze mee mogen spelen.

·         Kinderen die niet voor hun mening durven uit te komen.

·         Kinderen die niet voor zichzelf op durven te komen.

·         Kinderen die altijd maar de zin van de ander doen.

·         Kinderen die wel voor zich zelf opkomen maar dat doen op een manier die niet helpt. (huilen, boos worden)

·         Kinderen die het heel spannend vinden om iets nieuws te proberen.

·         Kinderen die het moeilijk vinden om rustig te blijven als het spannend wordt.

·         Kinderen die makkelijk opgeven of zich terug trekken.

 

De training is gegoten in de vorm van een verhaal. We gaan namelijk op reis naar “Bikkelandia”. Dit is het land waar de Bikkels wonen. Aan de hand van verschillende verhalen laten de Bikkels zien welk gedag het beste werkt in verschillende situaties. Daarna gaan we aan de slag met rollenspel, spelletjes en kleuropdrachten om het gedrag te oefenen.

Wat leert je kind tijdens de training?

·         Stevig en rechtop staan

·         Met een duidelijke stem praten en zeggen wat je wilt of wat er aan de hand is.

·         De ander aankijken als je praat.

·         Stevig denken met behulp van helpende gedachten zoals “Ik kan het”, “ik probeer het gewoon” enz.

·         Jezelf kalmeren als het spannend wordt.

·         Nee zeggen en voor jezelf opkomen.

·         Reageren op vervelend of gemeen gedrag van andere kinderen.

 

De groepstraining bestaat uit 6 wekelijkste bijeenkomsten van een anderhalf uur. Er vindt altijd eerst een intakegesprek plaats met de ouders. Ouders hebben een belangrijke rol gedurende de training. Zij worden wekelijks met een uitgebreide ouderbrief op de hoogte gesteld van de inhoud van de bijeenkomsten en kunnen de precieze inhoud nalezen in het werkboek 'Bikkeltjes met lef'. Wekelijks krijgen de kinderen thuisopdrachten mee die zij samen met één of beide ouders moeten uitvoeren. Via de ouderbrief weten ouders precies wat van hen verwacht wordt waarbij zij uitgebreide tips en aanwijzingen ontvangen. Na de derde bijeenkomst is er een telefonisch evaluatie moment waarbij we samen bekijken of we op de goede weg zijn.

Als de training individueel wordt gevolgd dan zijn er 6 bijeenkomsten van een uur. 

Je kunt je opgeven voor het kennismakingsgesprek met het formulier onderaan deze pagina.

Wat vinden anderen?

"Geen minuut spijt van de aanmelding en volgen van de individuele bikkeltraining! Manon heeft een hele rustige uitstraling. Ze haakt echt in op de beleving van het kind en geeft ruimte voor eigenheid. Ze heeft onze meid op een hele fijne manier gecoacht.
Onze dochter (5jaar) ging met plezier naar de training en vond het jammer toen deze afgelopen was. Ze heeft veel geleerd, en is eigenlijk door alle tips en tricks die ze geleerd heeft nog steeds aan het groeien. Ze kan nu veel beter met haar gevoel en gedachten om gaan, is zelfverzekerder: zit lekker in haar vel en straalt dat uit. Om ons heen ziet men het en benoemd het verschil. Niet alleen zij, samen hebben we heel veel geleerd. Een individueel gesprek met Manon heeft ons (man en mij) nieuwe inzichten gegeven en verder geholpen zodat ook wij met haar onze bikkel mee konden groeien. Samengevat: we zijn heel blij dat we jou zijn tegen gekomen! Dank je wel Manon!"

 

"Dankzij de bikkeltraining van Manon is mijn dochter van 7 jaar in positieve zin weerbaarder geworden: van een timide en verlegen meisje naar een persoontje met een stevige houding, uitstraling en gedrag. Ik merkte al na de eerste twee bijeenkomsten dat de training zijn vruchten afwierp bij mijn dochter. Mijn dochter heeft nu de training afgerond en wij zullen met haar de tools die ze van Manon heeft meegekregen zeker blijven oefenen. "

 

" Onze dochter Lise (5 jaar) was een gevoelig meisje, die snel huilde en niet goed onder woorden kon brengen wat ze werkelijk wilde. De Bikkeltraining gaf haar enorm meer zelfvertrouwen. Leuk was ook dat de juf van haar klas een echte verandering zag, ze durfde opeens veel meer te vertellen in de kring! Daarnaast vond Lise de trainingen heel erg leuk en ging elke woensdag met veel plezier naar haar Bikkeltraining!" 

Praktisch

De training is zowel individueel als in een groepje te volgen. Een aantal keer per jaar start er een nieuwe groepstraining. De eerstvolgende op dit moment start op woensdagmiddag 23 september om 14.00 uur. Komt dit niet uit? Dan kun je toch vast vrijblijvend je gegevens door geven, ik neem dan contact met je op zodra een nieuwe groep gaat beginnen. Voor de groepstraining bedragen de kosten €270,00 , dit is inclusief het werkboek, het voorleesboek en alle bijkomende gesprekken. Een groepje bestaat uit minimaal 2 en maximaal 5 kinderen. Elke training wordt er één plek gereserveerd voor een kind uit een gezin met een minimum inkomen. Denk je hiervoor in aanmerking te komen dan kun je dit aangeven bij de aanvraag, we besprek dan de mogelijkheden.

Het is ook mogelijk de training individueel te volgen.  Dit kan op de praktijk of onder schooltijd op school, mits school hiermee akkoord gaat. De kosten bedragen dan €360,00. Indien de training niet in de praktijk plaatsvindt komt hier €5,00 reiskosten per keer bij.

 

Ben je benieuwd of een weerbaarheidstraining iets voor jouw kind zou kunnen betekenen of wil je je kind opgeven? laat dan hieronder je gegevens achter en ik neem contact met je op.