s://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-76517789-2">

Lef!: Mindsettraining voor middelbare scholieren

Iets nieuws leren gaat niet vanzelf. Heel flauw gezegd, als het wel vanzelf gaat, kon je het blijkbaar al. Toch is er een groep kinderen (en volwassenen) die dit heel lastig vinden om te accepteren. Ze voelen zich dom als iets niet meteen lukt. Schamen zich als ze ergens veel moeite voor hoeven doen. Geven snel op als het tegen zit.

Sommige kinderen hebben op de basisschool nooit ervaren hoe het is om ergens hard voor te hoeven werken. Alles ging altijd redelijk "vanzelf". Als op de middelbare school de vakken dan moeilijker worden en het halen van goede cijfers niet meer vanzelf gaat, schrikken ze en haken ze af. Eeuwig zonde natuurlijk.' Niet alleen voor hun schoolcarrière, maar ook omdat ze er ook zoveel andere leuke ervaringen door mislopen.  Ze hebben in deze situaties last van hun "vaste mindset", de overtuiging dat je nu eenmaal bent zoals je bent. Je bent nu eenmaal ergens goed in, of niet. En dat maakt je best ergens voor doen erg spannend. Wat nu als het mis gaat? 

 

Ook kinderen die al van jongs af aan juist meer moeite moeten doen om nieuwe dingen te leren kunnen belemmerd worden door hun mindset. Kinderen met dyslexie, adhd of een rekenprobleem, moeten soms veel harder werken dan hun klasgenoten om vooruit te komen in de vakken waar zij moeite mee hebben. Dit kan leiden tot het gevoel dat "het toch geen zin heeft" om er hard voor te werken. Terwijl dat vaak natuurlijk helemaal niet het geval is. Het is niet belangrijk hoe snel de anderen iets leren, het is geen wedstrijd en we hoeven ook niet allemaal de beste te worden. Wat belangrijk is is dat je altijd beter kunt worden dan je nu bent en ook jij door te oefenen je doelen kunt behalen. 

Inhoud van de training

Bij de training Lef! gaan we in 8 lessen van een uur aan de slag om kinderen zoveel mogelijk te leren denken vanuit een groei mindset.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Je eigen mindset leren kennen. Hoe denk je over jezelf en over intelligentie en talent.
  • Het ontdekken van je eigen comfortzone, lefzone en paniekzone.
  • Het aangaan van uitdagingen. 
  • Herkennen van vaste- en groeigedachten bij zichzelf. Welke invloed heeft het op je?
  • Hoe kun je toch doorzetten en jezelf motiveren als het moeilijk wordt?
  • Ervaren van de kracht van oefening.
  • Werken aan een doel.
  • Wat zijn de bouwstenen van succes?
  • Jezelf leren toespreken in groeitaal.

 

Aan de hand van filmpjes, spellen en uitleg wordt de theorie van mindset verduidelijkt. Daarnaast wordt er veel gewerkt vanuit de eigen ervaringen die kinderen al hebben met leren en nieuwe dingen proberen.

Praktische informatie

De training bestaat uit 8 lessen van een uur en is geschikt voor kinderen en jongeren van 11 t/m 16 jaar. De training kan zowel op de praktijk als online gevolgd worden. We starten altijd met een vrijblijvend intake gesprek waarbij we bekijken of dit inderdaad de geschikte training voor jullie is. Na vier lessen en na afloop van de training is er een telefonische terugkoppeling naar de ouders. Dan kunnen we samen bekijken of we op de goede weg zijn en is er ruimte voor tips en adviezen. De kosten bedragen €65,00 per les. Je kind krijgt een map met hierin alle opdrachten en teksten zodat jullie ook thuis alles kunnen nalezen.

 

Wil je je kind opgeven dan kan dat via onderstaand formulier: