Oudercoaching

Loop je steeds tegen dezelfde situatie aan bij de opvoeding van je kind of kinderen? Is er iets wat je graag helemaal anders wil aanpakken maar weet je nog niet hoe? Maak je je zorgen om je kind en wil je daar eens met iemand over van gedachten wisselen? Of merk je dat je soms jezelf in de weg zit in je ouderschap. Dan is oudercoaching misschien iets voor jou.

 

Kind ben je samen. Op meer manieren. Samen met je kind groei je door verschillende fases heen. Het is heel wat anders om de papa of mama van een peuter te zijn dan een puber op te voeden. Je doet dit ook in een heel andere levensfase. Eigenlijk groei je als ouder samen met je kind op. Tegelijk ben je zelf ook kind geweest. Dat was leuk of minder leuk en uit die periode heb je wellicht allemaal ideeën over hoe je zelf je ouderschap wil invullen. Sommige van die vroegere ervaringen zullen je helpen in je ouderschap. Het kan ook zijn dat er ervaringen zijn die je juist belemmeren of in de weg zitten. 

 

Vind je het het fijnst om gewoon te praten dan is dat prima. Ben je niet zo'n prater of weet je niet zo goed wat je nu eigenlijk anders wil of ben je gewoon op zoek naar nieuwe inspiratie voor jou en je gezin dan heb ik ook verschillende spellen en werkvormen liggen die helpen om je opvoedvraag helder te krijgen of om voor je te zien wat je graag zou willen bereiken. Het doel is dat jij je weer zelfverzekerd voelt in je ouderschap. 

 

Een traject begint altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin bekijken we samen waar je tegen aanloopt en wat je graag anders zou willen. Dan maken we ook een inschatting van het aantal afspraken dat nodig is om je doel te bereiken.

 

De gesprekken vinden plaats hier op de praktijk, dan is er ook een kop koffie of thee en wat lekkers, of buiten tijdens een mooie wandeling. In beide gevallen zijn de kosten €90,00 voor anderhalf uur. 

Wil je kennismaken of meer informatie? Dat kan via het formulier hieronder.