Ouderworkshop SOS Kinderen en emoties

Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur. Tijdens deze bijeenkomsten wordt nader ingegaan op de lastige basisemoties: boosheid, angst en verdriet; alledaagse emoties die regelmatig voor vervelend of ongewenst gedrag zorgen en voor machteloosheid in het opvoeden.

 

Tijdens de workshop komt onder andere aan bod:

 

  • Wat kan ik doen als mijn/een kind boos, bang of verdrietig is?
  • Hoe kan ik het beste reageren in het moment van emotie?
  • Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn/een kind zijn emotie op een gewenste manier uit?
  • Hoe ga ik om met woedeaanvallen?
  • Hoe leer ik mijn kind spannende situaties aangaan?
  • Hoe leer ik mijn kind omgaan met teleurstellingen?
  • Hoe geef ik ruimte aan emoties en grenzen aan gedrag?

 

Deze workshop geeft heldere informatie over emoties bij kinderen. Je krijgt praktische en concrete handvatten die je direct kunt inzetten en er is genoeg ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Dit geeft (h)erkenning en het gevoel dat je niet de enige bent die het weleens lastig vindt. De workshop is luchtig van opzet met een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor! Zo ga jij geïnspireerd en gemotiveerd weer naar huis ( of aan het werk).

 

De workshop is inclusief een gratis exemplaar van "De gids over emoties bij kids" van Susan van Asten.

Peuters, schoolkinderen en pubers

De workshop wordt in drie verschillende varianten gegeven. Er is er één voor ouders van peuters, van schoolkinderen en van pubers. 

Een aantal keer per jaar worden de workshops ingepland, afhankelijk van de dan geldende situatie is dat life ( in Zoetermeer) of online. De workshop gaat dus altijd door. Mocht de workshop van jouw voorkeur niet ingepland staan, laat het mij dan weten! Dan kijk ik wat de mogelijkheden zijn.

 

De kosten van de volledige workshop van drie avonden van 2 a 2,5 uur, de gids over emoties bij kids en een papieren handout aan het eind van de workshop, zijn €95,00 per persoon.

 

Inschrijven

De eerstvolgende workshop zal plaatsvinden op de maandagavond vanaf 20.00 uur. De data zijn: 10 oktober, 31 oktober en 21 november.  Deze workshop is bedoeld voor ouders van kinderen van 4 t/m 12 jaar. Inschrijven of meer informatie vragen kan via het onderstaande formulier.