Werkbladen, spelletjes en puzzels- Redactiesommen groep 7 en 8.

 

In deze download vind je 10 oefeningen. Niet zo maar een berg sommen achterelkaar, maar 10 werkbladen die elke een specifieke vaardigheid oefenen die je nodig hebt om redactiesommen op te lossen. 

 

De volgende werkbladen zitten in dit pakket:

  1. De Dierenkliniek - in een tekst over een dierenkliniek zelf op zoek naar rekeninformatie en hier redactiesommen bij bedenken.
  2. Heb je het plaatje nodig? - beoordelen of je de afbeelding nodig hebt om je som uit te rekenen en uiteraard de som uitrekenen.
  3. Is het logisch? - Na het maken van je redactiesom controleer je je werk. Kan mijn antwoord eigenlijk wel kloppen. Op dit puzzelblad beoordelen de leerlingen rekenstellingen. Kan het wel kloppen wat er staat?
  4. Klussen! _ Dit is een wat groter werkblad, om flink je tanden in te zetten. Naar aanleiding van een plattegrond moet berekend worden hoeveel verf/behang/etc. er nodig is om een huis op te knappen. Ook de kosten van de verbouwing moeten berekend worden.
  5. Korting! - Op dit werkblad wordt door middel van oude prijs/ nieuwe prijs opgaven het werken met een verhoudingstabel extra ingeoefend.
  6. Getallen memory. Allerlei begrippen rond getallen ( zoals een ton, een kwartet, cent) worden geoefend in dit memory spel.
  7. Welkom op planeet Verox - Wat doe je als je een woord in de tekst niet begrijpt? Vaak kan je dan je redactiesom best nog maken. In dit werkblad wordt dat al snel duidelijk, want op planeet Verox gebruiken ze een heleboel woorden die wij op aarde helemaal niet kennen. 
  8. Rekenwoordenschat Tijd - oefeningen rond woorden die met tijd te maken hebben.
  9. Teken de som - hier kun je pictionary mee spelen, maar natuurlijk ook gewoon mee oefenen om meer inzicht in de bewerkingen bij redactiesommen te krijgen. De opgaven staan op lossen kaartjes zodat je meerdere mogelijkheden hebt.
  10. Sleutelwoorden - lees de som onderstreep het sleutelwoord en schrijf de bewerking bij de goede sleutel. Best pittig, want je moet goed lezen.

Heb je vragen of opmerkingen over de werkbladen? Laat dan hieronder een berichtje achter.

Uiteraard zit er overal een antwoordenblad bij. Het bestand bestaat uit 41 pagina's in totaal.