Welkom!

Ik ben Manon van Kreijl, eigenaar van En Route, een praktijk voor leerlingbegeleiding en trainingen voor kinderen op de basisschool en in het voortgezet onderwijs en hun ouders. In de praktijk help ik kinderen die op wat voor manier dan ook vastlopen of niet volledig tot hun recht komen op school. Dit doe ik in de vorm van individuele begeleiding of coaching, trainingen in een groepje of remedial teaching. Daarnaast werk ik graag met ouders die willen sparren over de opvoeding van hun kind of op zoek zijn naar nieuwe inspiratie om hun gezinsleven op een manier vorm te geven die echt bij hen past.


En Route biedt in al deze situaties ondersteuning.  Soms gaat het dan puur om bijles voor bijvoorbeeld lezen, ontleden, rekenen of spellen en soms gaat het juist meer om hulp op het sociaal-emotionele vlak.  Denk bijvoorbeeld aan faalangst, zelfvertrouwen, concentratie, motivatie, samen spelen, werkhouding of leren leren en leren plannen. In de praktijk merk ik dat het vaak een wisselwerking is. Een kind met weinig zelfvertrouwen, dat het “eng” vindt om nieuwe dingen te doen of niet goed weet hoe het zijn werk moet aanpakken heeft daar vaak ook last van bij het leren. Andersom kan het ook gebeuren dat een kind dat moeite heeft met leren daardoor op den duur ook last krijgt van onzekerheid op andere vlakken of een minder goede werkhouding ontwikkelt- denk daarbij aan vluchtgedrag of snel opgeven.

De ondersteuning van ouders vindt plaats door middel van coachgesprekken of in de vorm van leuke en interessante workshops op het gebied van Time-management, emoties en thema avonden.


Voor ik met mijn praktijk startte heb ik 16 jaar in het basisonderwijs gewerkt. Ik heb alle groepen “gedraaid” en weet dus goed wat er speelt op school en hoe het wereldje waar je kind toch elke week weer 25 uur doorbrengt, eruit ziet. Als moeder van 2, inmiddels grote kerels van 17 en 19 jaar, weet ik ook hoe is om aan de andere kant te staan. Hoe het voelt als je kind niet de hulp krijgt die het nodig heeft, hoe fijn het dan is om dan iemand te hebben die met je mee denkt en hoe heerlijk het is als alles dan toch weer op zijn pootjes terecht komt. Daarnaast heb ik verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van kindercoaching, ontwikkelingspsychologie van jonge kinderen en adolescenten, het begeleiden van kinderen met ASS en hooggevoeligheid, hulp bij rekenproblemen en beelddenken. In 2019 heb ik de masterclass Dyslexie en leesproblemen bij Fontuys Hogeschool afgerond. Daarnaast heb ik ervaring in de begeleiding van kinderen met ADHD en ASS en ben ik onderwijsadviseur bij een dagopvang waar kinderen die door hun problematiek momenteel geen onderwijs kunnen volgen terug begeleid worden naar een passende onderwijsplek. Ik heb geruime tijd de onderwijscolumn voor Omroep West mogen schrijven. Via En Route geef ik ook invulling aan onderwijsarrangementen en RT op verschillende scholen in de regio.


In de ruim vijf jaar dat de praktijk nu bestaat heb ik al een heleboel kinderen en ouders geholpen om weer steviger in hun schoenen te staan op school. Ouders geven aan dat ze het fijn vinden dat er altijd een kort en laagdrempelig lijntje is tussen hen en mij. Tijdens een traject bellen we dan ook regelmatig en zorgen samen dat de begeleiding van de kinderen zo goed mogelijk verloopt. Ook waarderen ouders de duidelijke methodiek en de structuur in de begeleiding en lessen.


De kinderen vinden het fijn dat de begeleiding in een vertrouwde omgeving is: bij mij thuis in de woonkamer, gewoon op school, online of bij henzelf thuis. Over het algemeen komen de kinderen graag en vinden ze het heel gezellig, terwijl ze toch ook echt een uur hard aan het werk zijn.
Ik vind het een groot compliment als gezinnen terugkomen en ik na een traject met een kind ook het broertje of zusje (neefje, nichtje, vriendje etc) mag begeleiden. Dat betekent dat het gevoel goed zit en de resultaten naar tevredenheid waren.


Omdat ik het zo belangrijk vind dat we allemaal een goed gevoel hebben bij de begeleiding, begint een traject altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Met een kop thee of koffie kun jij mij het verhaal van je kind vertellen en kunnen we samen bekijken of ik de beste persoon ben om jou of je kind verder te helpen. Daar wil ik je dan ook bij deze van harte voor uitnodigen.

Ben je op zoek naar leerbegeleiding, coaching, een training voor je kind of wil je zelf eens een goed gesprek  of workshop volgen over je kind of de opvoeding? Dan kun je onderaan deze pagina je gegevens achterlaten. Ik bel je dan zo snel mogelijk terug om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek zodat we de mogelijkheden voor jouw kind kunnen bespreken.


Wil je eerst nog wat meer weten over de praktijk of zoek je informatie over opvoeden en onderwijs? Kijk dan eens rond op de site, er staan een heleboel artikelen met informatie voor je klaar. Je kunt de praktijk ook volgen via Facebook of Instagram, daar krijg je ook een goed beeld van hoe ik met kinderen en scholen werk.

 

Wil je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek of heb je een vraag? Laat dan hieronder je gegevens achter en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.