Veel kinderen vinden redactiesommen ontzettend lastig. Je moet namelijk op veel dingen letten en een aantal stappen zetten om tot een goed antwoord te komen. In dit werkboek wordt niet alleen maar geoefend. Alle verschillende stappen worden apart uitgelegd en getraind. Met leuke werkbladen, opdrachten en een handig stappenplan. Zo wordt er toegewerkt naar het volledig zelfstandig kunnen maken van redactiesommen. Er is aandacht voor het gebruik van kladpapier, het herkennen van de vraag, het gebruik van plaatjes en afbeeldingen, het vinden van informatie in de tekst, het gebruik van sleutelwoorden en hetbepalen van de goede aanpak en het controleren van het gevonden antwoord. Door de heldere uitleg en het stappenplan is het werkboek heel geschikt om thuis mee aan de slag te gaan. Op school en in de RT-praktijk kan het gebruikt worden als basis voor een lessenserie over de aanpak van redactiesommen. Goede lezers kunnen er zelf mee aan de slag tijdens het zelfstandig werken. Op dit moment zijn er twee werkboeken verkrijgbaar. Eén voor groep 7 en 8 en een werkboek voor groep 5. Het werkboek voor groep 6 is in de maak en wordt in het tweede kwartaal van 2023 verwacht. 

Wat vinden anderen?

"Als remedial teacher heb ik sinds het stap voor stap boek een gestructureerde manier om met kinderen te werken aan het omgaan met verhaaltjes sommen. Zowel de kinderen als ik genieten van de combinatie van uitleg, spelvorm en het herhaald inoefenen. Alle leerlingen  maken trouw hun 'huiswerk'en merken per direct verbetering in het omgaan met verhaaltjes sommen."

Tineke Verdoes- Kindertalenten

 

De uitleg is helder en duidelijk, goed opgebouwd en is heel leerzaam.

De heer A.W.A.P. Bouman- Nederlands rekenwonder

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jessica Vd straaten
8 maanden geleden

Dit werkboek gun ik alle leerlingen in groep 7/8 die moeite hebben met betekenisverlening. Zeker als bewerkingen en contexten complexer worden. Zij hebben echt een aanpak nodig die ingetraind wordt en dat zit onvoldoende in de huidige rekenmethode en leerkrachten missen dit soort stapsgewijze geïsoleerde oefeningen heel erg. Een gat in de markt.

Bekijk hier het inkijkexemplaar van groep 5

Bekijk hier het inkijkexemplaar van groep 7 en 8