Veel kinderen vinden redactiesommen ontzettend lastig. Je moet namelijk op veel dingen letten en een aantal stappen zetten om tot een goed antwoord te komen. In dit werkboek wordt niet alleen maar geoefend. Alle verschillende stappen worden apart uitgelegd en getraind. Met leuke werkbladen, opdrachten en een handig stappenplan. Zo wordt er toegewerkt naar het volledig zelfstandig kunnen maken van redactiesommen. Er is aandacht voor het gebruik van kladpapier, het herkennen van de vraag, het gebruik van plaatjes en afbeeldingen, het vinden van informatie in de tekst, het gebruik van sleutelwoorden en het bepalen van de goede aanpak en het controleren van het gevonden antwoord. Door de heldere uitleg en het stappenplan is het werkboek heel geschikt om thuis mee aan de slag te gaan. Op school en in de RT-praktijk kan het gebruikt worden als basis voor een lessenserie over de aanpak van redactiesommen. Goede lezers kunnen er zelf mee aan de slag tijdens het zelfstandig werken. Er is een werkboek voor groep 5, 6 en 7/8. Dat maakt een complete doorgaande leerlijn redactiesommen voor de bovenbouw.

Wat vinden anderen?

"Als remedial teacher heb ik sinds het stap voor stap boek een gestructureerde manier om met kinderen te werken aan het omgaan met verhaaltjes sommen. Zowel de kinderen als ik genieten van de combinatie van uitleg, spelvorm en het herhaald inoefenen. Alle leerlingen  maken trouw hun 'huiswerk'en merken per direct verbetering in het omgaan met verhaaltjes sommen."

Tineke Verdoes- Kindertalenten

 

"De uitleg is helder en duidelijk, goed opgebouwd en is heel leerzaam."

De heer A.W.A.P. Bouman- Nederlands rekenwonder

 

Je boeken rond redactiesommen zijn heel goed doordacht. Bij andere aanpakken wordt aangenomen dat sommige kleine stapjes vanzelfsprekend en logisch zijn voor kinderen en worden daarom dus niet benoemd.

Jij hebt hier echter wel oog voor en oefent echt elke stap in. Precies de dingen waar ik ook altijd tegenaan loop bij het aanleren. Fijn hier nu ook oefenstof op papier bij te hebben!

Helma Boïng - RT praktijk Thermiek

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Bekijk hier het inkijkexemplaar van groep 5

Bekijk hier het inkijkexemplaar van groep 6

Bekijk hier het inkijkexemplaar van groep 7 en 8