Introductieworkshop SOS kinderen en emoties

Emoties horen bij ons als mens. Ze zorgen ervoor dat we onze grenzen kunnen ervaren en aangeven. Ze zorgen ervoor dat we gebeurtenissen kunnen verwerken. En ze zetten ons letterlijk in beweging! Daarom is het belangrijk dat we kinderen leren om emoties voor hen te laten werken in plaats van tegen hen. Zo groeien ze op tot evenwichtige volwassenen.

De workshop van 1 tot 1,5 uur is een interactieve en inspirerende workshop. Deelnemers gaan met eye-openers en diverse concrete handvatten naar huis.

Tijdens de workshop komt aan bod:

  • Welke emoties zijn er?
  • Waarom zijn emoties belangrijk?
  • Wat hebben kinderen te leren?
  • Hoe kan ik daar als ouder/opvoeder daarbij helpen?

 

Deze workshop kan op verschillende manieren ingezet worden, bijvoorbeeld bij een ouderavond op school of op een kinderdagverblijf of als huiskamerworkshop bij jou thuis. Ook organiseer ik zelf regelmatig een avond of middag waar je je voor kunt inschrijven. De introductieworkshop is voor ouders met kinderen van alle leeftijden.

Er zijn ook langere workshops van drie avonden waarbij we dieper ingaan op het thema. Er is een workshop voor ouders van peuters, schoolkinderen en pubers. Meer informatie hierover vind je hier.

Inschrijven:

De eerst volgende introductieworkshops zullen online gegeven worden. Je kunt kiezen uit twee data: maandag 17 januari 2022 of woensdag 26 januari 2022. De workshop start om 20.00 uur en de kosten zijn €15,00 per persoon.

Omgaan met emoties is iets wat je moet leren. In deze 1 á 1,5 uur durende workshop gaan we aan de slag met dit onderwerp en leer jij hoe je je kind daarbij kunt helpen. Er is veel interactie en er zijn verschillende werkvormen zodat het een afwisselende avond wordt. Je gaat naar huis met een aantal eye-openers en concrete handvatten.