Bikkels in de Dop

 

Meer zelfvertrouwen, beter over jezelf denken en relaxter zijn in nieuwe situaties. Dat is de kern van deze Bikkeltraining. De kinderen leren beter voor zichzelf op te komen en gewoon lekkerder in hun vel te zitten. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen deelnemen aan ‘Bikkels in de dop’; een leuke en effectieve weerbaarheidstraining.

Kinderen leren hoe ze een nieuwe start kunnen maken, ze leren anders over dingen nadenken en kunnen met opgeheven hoofd nieuwe uitdagingen aan.

 

Inhoud van de training:

Bikkels in de Dop is een weerbaarheidstraining voor kinderen van 8 tot 12 jaar. De kinderen leren ‘Nee’  zeggen en omgaan met kritiek. Ze leren de drie Bikkeltips beheersen: stevige houding, rustige stem en de blik vooruit! Steeds komen de relaties tussen gebeurtenissen, gedachten, gevoelens, gedragingen en gevolgen terug.

Thema’s die onder andere aan bod komen tijdens onze weerbaarheidstraining 'Bikkels in de dop':

 • Wat is weerbaarheid en assertiviteit
 • Jezelf leren kennen: wat kan ik goed en wat zijn mijn uitdagingen
 • Stress herkennen en inschalen met de stressmeter
 • Gedachten herkennen met hulp van Piepmiep Paula, Bikkelboy Bob en Woeste Wilma
 • Leren relativeren en de baas worden over eigen gedachten (Bikkeldenken)
 • Relaties tussen gebeurtenissen, gedachten, gevoelens, gedragingen en gevolgen in leren zien
 • Leren ontspannen en goed ademhalen met Chill Bill
 • Voor jezelf opkomen met een Bikkelhouding
 • 'Nee' leren zeggen en omgaan met kritiek
 • Reageren op plagen en pesten
 • De drie Bikkeltips beheersen: stevige houding, rustige stem en de blik vooruit

 

Bij En Route kan je de training "Bikkels in de Dop"op twee manieren volgen.

 

In een groepje:

De groepstraining bestaat uit 6 wekelijkste bijeenkomsten van een anderhalf uur. Er vindt altijd eerst een intakegesprek plaats met de ouders. Ouders hebben een belangrijke rol gedurende de training. Zij worden wekelijks met een uitgebreide ouderbrief op de hoogte gesteld van de inhoud van de bijeenkomsten en kunnen de precieze inhoud nalezen in het werkboek 'Bikkeltjes in de Dop'. Wekelijks krijgen de kinderen thuisopdrachten mee die zij samen met één of beide ouders moeten uitvoeren. Via de ouderbrief weten ouders precies wat van hen verwacht wordt waarbij zij uitgebreide tips en aanwijzingen ontvangen. Na de derde bijeenkomst is er een telefonisch evaluatie moment waarbij we samen bekijken of we op de goede weg zijn ook na afloop evalueren we samen de training telefonisch. Natuurlijk krijg je hier ook het leesboek en de werkmap.

De kosten voor de  gehele groepstraining bedragen: €307,00

 

Individueel:

De training kan uiteraard ook individueel op de praktijk gevolgd worden. Het voordeel is dat het traject dan helemaal op jouw zoon of dochter afgestemd kan worden. We starten met een uitgebreid kennismakingsgesprek en beslissen hier samen hoeveel lessen er nodig zullen zijn. Dit is afhankelijk van jullie hulpvraag maar dat zal gemiddeld tussen de 6 en de 9 lessen van een uur zijn. Ook hier ontvangen jullie het leesboek, de werkmap en de ouderbrief. Na de derde les en na afloop evalueren we samen hoe het traject verloopt. Tijdens de periode dat je kind het traject volgt kan je via de mail of telefonisch altijd je vragen stellen en ondersteun ik jullie op die manier. 

De kosten voor de individuele training bedragen €80,00 per uur. 

 

 

 

Wat vinden anderen?

 

 

"Ontzettend bedankt voor de goede zorg die je Amy hebt gegeven de afgelopen tijd, ik vind haar erg gegroeid, en ze vond het zelf ook fijn.

Bedankt voor het stappenplan, altijd handig op erbij te hebben, heb hem uitgeprint." vader van Amy n.a.v de training "Bikkels in de dop"

 

Omdat wij vonden dat onze zoon (9 jaar) steviger in zijn schoenen zou kunnen staan hebben we hem opgegeven voor de cursus Bikkels in de dop. Hij is geen één keer met tegenzin naar de opkomst gegaan!En doordat ik zelf met hem de lesstof doornam heb ik er ook nog wat bijgeleerd.Na de zeven lessen kan ik echt zeggen dat hij steviger in zijn schoenen staat en ook zijn juf op school gaf aan (zonder dat zij wist dat hij deze cursus volgt) dat zij een positieve verandering in het voor zichzelf opkomen had opgemerkt.

 

De volgende groepstraining start op vrijdag 12 april om 16.00 uur

Wil je je kind opgeven of liever meer informatie? Dat kan via onderstaand formulier.