Wil je ook de training "Redactiesommen Stap voor Stap" geven in jouw klas of  praktijk?

Oefenmateriaal is er genoeg. Maar ik miste een praktische methode om kinderen de verschillende stappen aan te leren en deze ook met ze in te oefenen. Zo is "Redactiesommen Stap voor Stap" ontstaan. Aanvankelijk schreef ik het voor mezelf, om te gebruiken in mijn eigen praktijk. En vanaf daar ging het balletje rollen. Naast het werkboek, dat bruikbaar is in de klas, thuis en in de RT-praktijk, heb ik een training ontwikkeld die je kant en klaar in je eigen onderwijspraktijk kunt geven. In de training wordt nog dieper ingegaan op de stof uit het werkboek en wordt gebruik gemaakt van extra verdiepende materialen en werkvormen. 

De training bestaan uit zes lessen van anderhalf uur en is zowel groepsgewijs als individueel te geven. De training is geschikt voor kinderen van de groep 5, 6, 7 en 8. 

Wat houdt het in?

 

Na het volgen van deze training: 

 • kun je zelf de training "Redactiesommen Stap voor Stap" geven in jouw school of onderwijspraktijk; 
 • heb je kennis over het drieslag model en hoe zich dat verhoudt tot het stappenplan van Redactiesommen Stap voor Stap;
 • ben je daarmee ook zelf, los van het materiaal van Stap voor Stap, je leerlingen op een goede manier je ondersteunen bij het maken van redactiesommen.
 • kun je herkennen op welk onderdeel leerlingen uitvallen en gericht ondersteuning bieden;
 • heb je handvatten over wat te doen bij hardnekkige uitval;
 • ken je de verschillende soorten redactie- en contextsommen en weet je hoe je hiermee aan de slag kunt
 • heb je een map met daarin alle materialen voor je leerlingen, één exemplaar van het werkboek en een volledige trainershandleiding;
 • ontvang je een certificaat;
 • kun je lid worden van de besloten Facebook-pagina en daar al je vragen stellen; 
 • kun je  alle meer dan 100 downloads  met extra materialen, informatie en werkbladen via de gedeelde Dropbox downloaden en gebruiken, deze wordt elke maand aangevuld met nieuw materiaal, zodat er inmiddels een flinke hoeveelheid extra materiaal is; 
 • krijg je via de Dropbox ook templates voor een flyer, poster, websitebanner en facebookpost, die je kunt aanpassen met je eigen logo en gegevens, om je training te promoten;
 • mag je het logo van "Redactiesommen Stap voor Stap"op je website plaatsen, zodat je klanten kunnen zien dat je een gecertificeerd trainer bent;
 • kun je op de website vermeld worden, zodat ouders en scholen jou kunnen vinden.

 

De training duurt 3 uur en is op HBO niveau. De kosten van de training bedragen €275,00 en zijn vrijgesteld van BTW.

 

Extra aanbod

Heb je een eigen onderwijspraktijk en gebruik je de werkboeken als onderdeel van de training of verkoop je zelf materialen?  Dan kun je gebruik maken van de mogelijkheid om de werkboeken voor een gereduceerd tarief in te kopen voor de verkoop of als onderdeel van jouw training. 

De training wordt in Zoetermeer of online gegeven. Je ontvangt een trainersmap (deze wordt je toegezonden bij online deelname) en na afloop een certificaat van deelname. De datum kiezen we in overleg. 

 

Het is ook mogelijk om de training op locatie te boeken voor je eigen team of samenwerkingsverband. Ik denk graag met jullie mee.

Wil je meer informatie of je inschrijven voor de training? Dan kun je je gegevens hieronder achterlaten en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.