Het nieuwst werkboek in de reeks Stap voor Stap: "Cijferend Rekenen Stap voor Stap Optellen en Aftrekken". Het lenen en doorschuiven wordt inzichtelijk gemaakt en het cijferen wordt stapje voor stapje aangeleerd. Er is veel ruimte voor goede notatie en werkrichting. Ook kommagetallen en het rekenen met meerdere getallen komt aan bod en uiteraard is er ook aandacht voor de toepassing van het geleerde in het dagelijks leven. Kortom een compleet werkboek waarin alle stappen van het cijferen aan bod komen.

De "Stap voor Stap boeken" krijgen nieuw zusje: 'Cijferend Rekenen Stap voor Stap Optellen en Aftrekken' 

Ik maak de werkboeken die ik "mis". Materiaal dat ik niet kan vinden. Bij het cijferend rekenen gaat dat in de eerste plaats om werkbladen met een duidelijke opbouw. Eerst bladen zonder tiental overschrijding, dan met, de komma getallen, enz...

Daarnaast merk ik dat kinderen bij het cijferend rekenen vaak problemen hebben met de werkrichting. Deze is tenslotte omgekeerd van hoe we lezen. Ook het altijd van boven naar beneden werken bij het aftrekken geeft vaak  problemen. Hier wordt dus extra mee geoefend. 

Daarnaast is er aandacht voor de juiste notatie en voor de toepassing in het dagelijks leven. 

Blijf op de hoogte en volg de Facebookpagina of de Routepost

Bekijk hieronder het inkijkexemplaar