Faalangstreductietraining voor kinderen en jongeren van 8 t/m 18 jaar

 

Met meer zelfvertrouwen je taken aanpakken: of kinderen nu last hebben van faalangst op school, bij het sporten of in de omgang met anderen, met de faalangstreductietraining ‘Koele Bikkels’ pakken ze hun faalangst snel en goed aan! De kern van deze Bikkeltraining zit hem in een andere manier van denken. Maar ook leren ontspannen, relativeren en een goede voorbereiding houden faalangst op afstand. 

Tijdens de training leert je kind:

 

  • Wat faalangst is, welke verschillende soorten faalangst er zijn en van welke vorm je kind last heeft.
  • Stress bij zichzelf herkennen en inschalen.
  • Gedachten relativeren.
  • De baas worden over eigen gedachten (Bikkeldenken).
  • Relaties leggen tussen gebeurtenissen, gedachten, gevoelens, gedragingen en gevolgen.
  • Ontspannen en juist ademhalen.
  • Zich goed voorbereiden op taken: beter leren plannen.
  • Aan het eind van de training maakt ieder kind zijn eigen "Bikkelprotocol". Dit is een stappenplan, gebaseerd op de voorkeuren van je kind, wat gebruikt kan worden als zich in de toekomst een spannende situatie voor doet.

 

Praktische informatie:

De training kan in een groep en individueel gevolgd worden. Wat daarbij de beste keus is, is per kind en situatie verschillend. Een paar keer per jaar start er een groepstraining, De data hiervoor kun je vinden op de website of in de nieuwsbrief.

Het hele traject bestaat uit de volgende onderdelen:

-1 gratis en vrijblijvend intakegesprek met de ouders

-4 bijeenkomsten van anderhalf uur in een groepje van minimaal 2 en maximaal 5 kinderen. 6 sessies van een uur bij een     individueel traject. 

- werkmap 

- 1 keer telefonisch overleg gedurende de training en één keer na afloop.

- Na elke bijeenkomst wordt er een brief voor de ouders meegegeven zodat je weet  wat je kind geleerd heeft en thuis verder kunt     oefenen.

 

De training kan zowel op de praktijk als online gevolgd worden. De kosten voor de groepstraining zijn €240,00 , voor een individueel traject is dit €80,00 per uur.

Bij een groepstraining wordt altijd één plek gereserveerd voor een kind uit een gezin met een minimum inkomen. Zij kunnen deelnemen met korting. Mocht je hiervoor in aanmerking denken te komen, dan kun je dat aangeven bij het eerste telefoongesprek.

Bij de groepstrainingen wordt er een leeftijdsindeling gemaakt.

 

Wil je je kind opgeven voor de training of heb je een vraag? Je kunt hier je gegevens achterlaten en dan neem ik contact met je op.