Weerbaarheidstraining "Bikkeltjes met Lef" 4,5 tot 7 jaar.

Beter voor jezelf leren opkomen, meer zelfvertrouwen en relaxter zijn in nieuwe en spannende situaties. Daar draait het om in de training “Bikkeltjes met Lef”, een weerbaarheidstraining voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar.

Voor wie is de training geschikt?

·         Kinderen die niet om hulp durven te vragen als ze het nodig hebben.

·         Kinderen die niet durven te vragen of ze mee mogen spelen.

·         Kinderen die niet voor hun mening durven uit te komen.

·         Kinderen die niet voor zichzelf op durven te komen.

·         Kinderen die altijd maar de zin van de ander doen.

·         Kinderen die wel voor zich zelf opkomen maar dat doen op een manier                      die niet helpt. (huilen, boos worden)

·         Kinderen die het heel spannend vinden om iets nieuws te proberen.

·         Kinderen die het moeilijk vinden om rustig te blijven als het spannend wordt.

·         Kinderen die makkelijk opgeven of zich terug trekken.

 

 

 

De training is gegoten in de vorm van een verhaal. We gaan namelijk op reis naar “Bikkelandia”. Dit is het land waar de Bikkels wonen. Aan de hand van verschillende verhalen laten de Bikkels zien welk gedag het beste werkt in verschillende situaties. Daarna gaan we aan de slag met rollenspel, spelletjes en kleuropdrachten om het gedrag te oefenen.

Wat leert je kind tijdens de training?

·         Stevig en rechtop staan

·         Met een duidelijke stem praten en zeggen wat je wilt of wat er aan de hand is.

·         De ander aankijken als je praat.

·         Stevig denken met behulp van helpende gedachten zoals “Ik kan het”, “ik probeer het gewoon” enz.

·         Jezelf kalmeren als het spannend wordt.

·         Nee zeggen en voor jezelf opkomen

·         Reageren op vervelend of gemeen gedrag van andere kinderen.

 

 

Bij En Route kan je de training op twee manieren volgen:

In een groepje:

De groepstraining bestaat uit 6 wekelijkste bijeenkomsten van een uur. Er vindt altijd eerst een intakegesprek plaats met de ouders. Ouders hebben een belangrijke rol gedurende de training. Zij worden wekelijks met een uitgebreide ouderbrief op de hoogte gesteld van de inhoud van de bijeenkomsten en kunnen de precieze inhoud nalezen in het werkboek 'Bikkeltjes met lef'. Wekelijks krijgen de kinderen thuisopdrachten mee die zij samen met één of beide ouders moeten uitvoeren. Via de ouderbrief weten ouders precies wat van hen verwacht wordt waarbij zij uitgebreide tips en aanwijzingen ontvangen. Na de derde bijeenkomst is er een telefonisch evaluatie moment waarbij we samen bekijken of we op de goede weg zijn ook na afloop evalueren we samen de training telefonisch. Natuurlijk krijg je hier ook het Bikkel-voorleesboek en de werkmap.

De kosten voor de  gehele groepstraining bedragen: €240,00

 

Individueel:

De training kan uiteraard ook individueel op de praktijk gevolgd worden. Het voordeel is dat het traject dan helemaal op jouw zoon of dochter afgestemd kan worden. We starten met een uitgebreid kennismakingsgesprek en beslissen hier samen hoeveel lessen er nodig zullen zijn. Dit is afhankelijk van jullie hulpvraag maar dat zal gemiddeld tussen de 6 en de 8 lessen van een uur zijn. Ook hier ontvangen jullie het voorleesboek en de werkmap en de ouderbrief. Na de derde les en na afloop evalueren we samen hoe het traject verloopt. Tijdens de periode dat je kind het traject volgt kan je via de mail altijd je vragen stellen en ondersteun ik jullie op die manier. 

De kosten voor de individuele training bedragen €80,00 per uur. 

Wat vinden anderen?

"Geen minuut spijt van de aanmelding en volgen van de individuele bikkeltraining! Manon heeft een hele rustige uitstraling. Ze haakt echt in op de beleving van het kind en geeft ruimte voor eigenheid. Ze heeft onze meid op een hele fijne manier gecoacht.
Onze dochter (5 jaar) ging met plezier naar de training en vond het jammer toen deze afgelopen was. Ze heeft veel geleerd, en is eigenlijk door alle tips en tricks die ze geleerd heeft nog steeds aan het groeien. Ze kan nu veel beter met haar gevoel en gedachten om gaan, is zelfverzekerder: zit lekker in haar vel en straalt dat uit. Om ons heen ziet men het en benoemd het verschil. Niet alleen zij, samen hebben we heel veel geleerd. Een individueel gesprek met Manon heeft ons (man en mij) nieuwe inzichten gegeven en verder geholpen zodat ook wij met haar onze bikkel mee konden groeien. Samengevat: we zijn heel blij dat we jou zijn tegen gekomen! Dank je wel Manon!"

 

"Dankzij de bikkeltraining van Manon is mijn dochter van 7 jaar in positieve zin weerbaarder geworden: van een timide en verlegen meisje naar een persoontje met een stevige houding, uitstraling en gedrag. Ik merkte al na de eerste twee bijeenkomsten dat de training zijn vruchten afwierp bij mijn dochter. Mijn dochter heeft nu de training afgerond en wij zullen met haar de tools die ze van Manon heeft meegekregen zeker blijven oefenen. "

 

" Onze dochter Lise (5 jaar) was een gevoelig meisje, die snel huilde en niet goed onder woorden kon brengen wat ze werkelijk wilde. De Bikkeltraining gaf haar enorm meer zelfvertrouwen. Leuk was ook dat de juf van haar klas een echte verandering zag, ze durfde opeens veel meer te vertellen in de kring! Daarnaast vond Lise de trainingen heel erg leuk en ging elke woensdag met veel plezier naar haar Bikkeltraining!" 

 

 

Wil je je kind opgeven of meer informatie over de training? Laat dan hieronder je gegevens achter, ik neem zo snel mogelijk contact met je op.