Hoe bereid ik mijn kind voor op een afspraak bij de kindercoach?

Gepubliceerd op 9 maart 2023 om 13:20

Jullie hebben de stap gezet en besloten om ondersteuning te zoeken bij een kindercoach. Hoe bereid je je kind hier op voor? Wat kun je zeggen zonder dat je het te zwaar maakt of je kind het gevoel heeft dat er iets mis is met hem of haar?

Meestal komen kinderen met een hulpvraag die zich gemakkelijk laat vertalen in "iets wat je kan leren". Gezellig samen spelen kun je leren, net als beter voor jezelf opkomen, meer zelfvertrouwen hebben, minder spanning voelen voor een toets, rustiger blijven in een nieuwe situatie, beter omgaan met fouten maken enz...En net als veters strikken, fietsen, lopen en eigenlijk alles in dit leven moet je die dingen eerst leren en oefenen voor je ze kunt. Dat kun je doen bij de kindercoach. 

 

Je kunt het nog laagdrempeliger maken door ook aan te geven dat jij ook één of een paar keer naar de kindercoach gaat want ook jij moet en wilt nog elke dag nieuwe dingen leren. 

 

Het kennismakingsgesprek

 

Bij jonge kinderen kom je als ouder meestal alleen naar het kennismakingsgesprek. Voor je kind duurt dat veel te lang en het maakt ook dat jij vrijuit kunt praten over je zorgen en de situatie precies kunt uitleggen. Oudere kinderen komen vaak mee naar het kennismakingsgesprek dan kunnen zij zelf uitleggen waar zij tegenaan lopen en kunnen we het samen vertalen naar een leerdoel. Tijdens het telefoongesprek bespreken we samen of het fijn en handig is als je kind mee komt naar het gesprek. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.